Zuid-Afrikaanse wijnen

Shiraz

Soep en intens. Sappige en fruitige wijn met een stevig karakter.

De wijngaarden, gesitueerd tegen de hellingen, hebben allemaal een unieke positie ten opzichte van de zon. De druiven krijgen zo een eigen karakter en dat geeft de wijn een mooie complexiteit. De wijnboeren en wijnmakers van Piekenierskloof Wine Company werken er samen om de beste wijnen te maken. De samenwerking is soepel en intens net zoals deze Shiraz. Dat is de wijn die jij straks gaat proeven.

Oorsprong

De wijngaarden, gesitueerd tegen de hellingen, hebben allemaal een unieke positie ten opzichte van de zon. De druiven krijgen zo een eigen karakter en dat geeft de wijn een mooie complexiteit.

Originals

De wijnboeren en wijnmakers van Piekenierskloof Wine Company werken samen om de beste wijnen te maken. Die samenwerking is soepel en intens net als de Shiraz.

Tip

Deze soepele en intense Shiraz gaat perfect met kaas, gestoofd vlees en bij een zomerse ‘braai’ (Zuid-Afrikaanse variant van een barbecue).

 

Pinotage

Vol en krachtig. Met een hint van kersen en bramen.

De constante koele bries vanuit de Atlantische Oceaan zorgt voor het behoud van de vele microklimaten die de West-Kaap rijk is. Ideale omstandigheden voor wijnranken. Vooral wanneer ze tussen bergketens in groeien waar de zon zich als een waaier verspreid over de hellingen. Bij Piekenierskloof Wine Company worden de druiven van diverse Fairtrade boerderijen samengebracht. De wijnmakers maken er voor jou de beste wijn van. Zoals deze Pinotage, vol en krachtig als de rivieren die de streek doorkruisen. Dat is de wijn die jij straks gaat proeven.

Oorsprong

De constante koele bries vanuit de Atlantische Oceaan, zorgt voor het behoud van de vele microklimaten die de West-Kaap rijk is. Ideale omstandigheden voor wijnranken. Vooral wanneer ze tussen bergketens groeien waar de zon zich als een waaier verspreid over de hellingen.

Originals

Bij Piekenierskloof Wine Company worden de druiven van diverse Fairtrade boerderijen samengebracht. De wijnmakersmaken er voor jou de beste wijn van. Zoals deze Pinotage, vol en krachtig als de rivieren die de streek doorkruisen.

Tip

Deze Pinotage is vol en krachtig, met een hint van kersen en bramen. Hij combineert goed met een mooi vleesgerecht of gekruide kip.

 

CheninBlanc

Fris en fruitig. Licht droog en vol aroma met tonen van citrus en groene appels.

De constante koele bries vanuit de Atlantische Oceaan, zorgt voor het behoud van de vele microklimaten die de West-Kaap rijk is. Ideale omstandigheden voor wijnranken. Vooral wanneer ze tussen bergketens in groeien waar de zon zich als een waaier verspreid over de hellingen. Bij Piekenierskloof Wine Company worden de druiven van diverse Fairtrade boerderijen samengebracht. De wijnmakers maken er voor jou de beste wijn van. Je proeft het in deze Chenin Blanc. Fris en fruitig als de lente in de streek waar hij vandaan komt.

Oorsprong

De constante koele bries vanuit de Atlantische Oceaan, zorgt voor het behoud van de vele microklimaten die de West-Kaap rijk is. Ideale omstandigheden voor wijnranken. Vooral wanneer ze tussen bergketens in groeien waar de zon zich als een waaier verspreid over de hellingen.

Originals

Bij Piekenierskloof Wine Company worden de druiven van diverse Fairtrade boerderijen samengebracht. De wijnmakers maken er voor jou de beste wijn van.

Tip

Deze Chenin Blanc is fris en fruitig en doetj e denken aan de lente in de streek waar hij vandaan komt. Lekker fris bij een salade of vis- en kipgerechten.

 

Chardonnay

Vol en fruitig. Licht droog, fris en vol tropisch fruit met een kruidige afdronk.

De wijngaarden, gesitueerd tegen de hellingen, hebben allemaal een unieke positie ten opzichte van de zon. De druiven krijgen zo een eigen karakter en dat geeft de wijn een mooie complexiteit. De wijnboeren en wijnmakers van Piekenierskloof Wine Company werken er samen om de beste wijnen te maken. Zoals deze Chardonnay. Vol fruit, net zoals de streek waar hij vandaan komt. Dat is de wijn die jij straks gaat proeven.

Oorsprong

De wijngaarden liggen verspreid over de hellingen. Daardoor hebben ze allemaal een unieke positie ten opzichte van de zon. De druiven krijgen zo een eigen karakter en dat geeft de wijn een mooie complexiteit.

Originals

De wijnboeren en wijnmakers van Piekenierskloof Wine Company werken er samen om de beste wijnen te maken. Zoals deze Chardonnay. Vol fruit, net zoals de streek waar hij vandaan komt.

Tip

Deze volle en fruitige Chardonnay is licht droog, fris en vol tropisch fruit met een kruidige afdronk. Lekker fris als aperitief en bij vis- en kipgerechten.

 

Merlot

Vol en soepel. Evenwichtig met een afdronk van lichtzoet rood fruit.

In West-Kaap houden verschillende klimaten en grondsoorten elkaar in evenwicht. Dit biedt bijna onbegrensde mogelijkheden voor bevlogen wijnmakers. Hier werken mensen met verschillende achtergrond samen aan de mooiste wijnen. Waarbij ze tegelijkertijd de biodiversiteit stimuleren. Je proeft het in deze Merlot. Rijk en intens als de streek waar hij vandaan komt.

Oorsprong

In West-Kaap houden verschillende klimaten en grondsoorten elkaar in evenwicht. Dit biedt bijna onbegrensde mogelijkheden voor onze bevlogen wijnmakers.

Originals

In West-Kaap werken mensen met verschillende achtergronden samen aan de mooiste wijnen. Waarbij ze tegelijkertijd de biodiversiteit stimuleren. Je proeft het in deze Merlot.

Tip

Deze Merlot is rijk en intens als de streek waar hij vandaan komt. Vol en soepel. Evenwichtig met een afdronk van lichtzoet rood fruit. Perfect in balans met kip, pasta of bij de barbecue.