Tassen

LEREN TASSEN

De huiden waar de leuke tassen van gemaakt  zijn, zijn op ecologische wijze gelooid, alles gericht op duurzaamheid. Het vee loopt vrij rond over de steppen en savannen van Afrika, waarbij de huiden soms langs dorens en takken schuren. Dit geeft een mooi en stoer uiterlijk aan de huiden en dat  kun je terugzien op de tas.

De leerbewerkerscoöperaties in de stad Tahoua (Niger) looien het leer van deze tassen op ecologische wijze. Het is een natuurlijk productieproces. Het is de kwaliteit van het vakmanschap en de originaliteit die de tassen zo bijzonder maken. Veel producenten en hun families hebben sinds 1991 een betere economische positie.

 

 

HIPPE DUURZAME, BOODSCHAPPENTASSEN

De producten van de SuperWaste collectie worden met de hand gemaakt van gebruikte thee zakken. Het sterke, uniek geprinte, spatwaterdichte materiaal wordt bij de plaatselijke theeproducenten in India ingezameld en in een werkgelegenheidsproject in India omgetoverd tot duurzame en trendy producten.

Teabags worden in India gebruikt voor het transport van thee van de theeplantages naar fabrieken, hotels en restaurants. Na gebruik worden de zakken gezien als afval en worden gewoonlijk daarom weggegooid. komen.

Dit is een tas van Sjaal met Verhaal , hun uitgangspunt is het creëren van werk voor vrouwen. Door de continue afname van producten, creëren ze werk en werk zorgt voor een inkomen voor vrouwen in Nepal en Thailand.

Deze hippe tas van oud roze katoenen stof, bedrukt met bloemfiguren is gemaakt door Leah en haar team in Chiang Mai, Thailand. Ze zijn met de hand gezeefdrukt en voorzien van rits en hendels. De binnenkant is gevoerd en er zit een apart vakje in met rits.