Heerlijke verfrissende recepten

Heerlijke verfrissende recepten van Fairtrade Original

Niks verfrissender op een mooie zomerdag dan een huisgemaakte ijsthee. Deze ijsthee op basis van earl grey, aardbeien en tijm ziet er in een glazen kan prachtig uit en steelt gegarandeerd de show tijdens een lekkere lunch in de tuin. Of wat dacht je van ijsthee met sinaasappel of  ananas met gember, of wil je eens rozenwater proberen? Probeer ze allemaal.

ijsthee van earl grey, aardbeien en tijm

INGREDIËNTEN

  • 1 dl water

  • 250 gram aardbeien (wat extra voor de garnering)

  • 10 takjes tijm

  • 1 citroen

  • 750 ml waterijsblokjes

EN VAN FAIRTRADE ORIGINAL:

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Verhit ze samen met 1 dl water en 5 takjes tijm in een steelpan. Laat al roerend zachtjes pruttelen totdat de aardbeien zacht zijn. Haal het pannetje van het vuur, laat de aardbeien afkoelen en zeef de aardbeien tot een puree. Zet apart.

  2. Breng 750 ml water aan de kook en laat de organic Earl grey 4 minuten trekken. Verwijder de theezakjes, roer de honing er door en laat afkoelen.

  3. Snijd de citroen in 6 partjes.

  4. Meng de thee met de aardbeien puree en doe samen met de overgebleven takjes tijm, de citroenpartjes en de ijsblokjes in een karaf.


ijsthee met sinaasappel en munt

Trek in een kopje thee, maar vind je het net te heet buiten? Maak zelf een kan verfrissende ijsthee met sinaasappel en munt. Het duurt wat langer dan een gewoon kopje thee trekken, maar dat is deze ijsthee met sinaasappel en munt dubbel en dwars waard. 

INGREDIËNTEN

  • 1 sinaasappel

  • 1 limoen

  • 1 kaneelstokje

  • 4 takjes munt

  • 1 liter waterijsblokjes

EN VAN FAIRTRADE ORIGINAL:

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de sinaasappel en de limoen in plakjes.

  2. Breng het water aan de kook en laat de organic rooibos samen met de kaneel van het vuur 4 minuten trekken. Verwijder de theezakjes, roer de honing erdoor en laat afkoelen.

  3. Doe in een karaf de sinaasappel, limoen en munt. Giet de thee met het kaneelstokje erbij en koel extra met ijsblokjes.

     


ijsthee met ananas en gember

ijsthee is ontzettend lekker, maar vaak bevatten de meeste kant en klare ijsthee’s suiker. Gelukkig kan dat ook zonder. Deze ijsthee met ananas en gember is natuurlijk zoet met een beetje pit door de gember.

INGREDIËNTEN

  • 1 dl water

  • 1 verse ananas

  • 1 cm verse gember

  • 2 stuks steranijs

  • 750 ml waterijsblokjes

EN VAN FAIRTRADE ORIGINAL:

BEREIDINGSWIJZE

  1. Haal de boven en de onderkant van de ananas af. Snijd twee plakken van een halve cm met schil om later de glazen mee te garneren. Leg deze plakken even apart.

  2. Verwijder met een mes de rest van de schil van de ananas. Snijd hem in de lengte in vier stukken. Leg nu één van de stukken ananas met de snijkant naar beneden en snijd het hart weg. Verklein de ananas ten slotte in blokjes van 2 cm. Doe dit ook met de andere drie stukken ananas.

  3. Schil de gember en snijd in 5 plakjes.

  4. Neem een steelpan en verhit daarin de ananas samen met 1 dl. water, de gember, de honing en het steranijs. Laat de ananas al roerend in ongeveer 15 minuten zacht worden. Giet alles door een zeef en laat afkoelen voor verder gebruik.

  5. Breng ondertussen de 750 ml water aan de kook. Laat de de organic green tea zo’n 4 minuten trekken en laat de thee daarna afkoelen.

  6. Meng de thee met de ananas en serveer in een karaf met ijsblokjes. Snijd de ananasschijven met schil in kwarten en verdeel over de glazen.

     


ijsthee met rozenwater en ahornsiroop

Zelf ijsthee maken is makkelijk en daar kan een loopje naar de supermarkt niet tegenop. Deze ijsthee met rozenwater en ahornsiroop is dorstlessend en heerlijk zacht van smaak.

INGREDIËNTEN

  • 1 eetlepel rozenwater

  • 1 eetlepel gedroogde rozenblaadjes

  • 100 ml ahornsiroop

  • 1 liter waterijsblokjes

EN VAN FAIRTRADE ORIGINAL:

BEREIDINGSWIJZE

  1. Breng het water aan de kook en laat de organic English blend samen met de rozenblaadjes van het vuur 4 minuten trekken.

  2. Verwijder de theezakjes, roer de ahornsiroop en het rozenwater erdoor en laat afkoelen.

  3. Doe de afgekoelde thee met de ijsblokjes in een karaf en serveer ijskoud.

     


Bron: https://www.fairtradeoriginal.nl/recepten/drankjes/