THAISE Massaman Curry

Uit Pathum Thani, Thailand. Milde curry op basis van een mix aan warme specerijen en kruiden. Alleen plantaardige ingrediënten. Geen kunstmatige toevoegingen.

Wie wel eens in Thailand is geweest, heeft vast deze Massaman curry gegeten. De Massaman curry is relatief mild en perfect voor iedereen die de Thaise keuken lekker vindt, maar niet te pittig wilt eten. Uiteraard kun je de curry zelf pittiger maken door chilipepers toe te voegen.

Wat zit er in?
Ingrediënten

Rijstolie, laos (10,9%), citroengras (10,4%), water, rijstazijn (water, zilvervliesrijst), specerijenmix (korianderzaad, foelie, kaneel (0,7%), nootmuskaat, kruidnagel (0,6%), kardamon, komijn, witte peper), sjalot (8,6%), knoflook, rode chillipepers (7,0%), zout, rietsuiker, kaffir lime. Alle laos/citroengras/rijst/sjalot/knoflook/rode chilipepers/rietsuiker: verhandeld in overeenstemming met de Fairtrade voorwaarden.

RECEPT Thaise Massaman curry met geroosterde groenten (4 personen /45 min.)

Ingrediënten
1 rode paprika
1 groene paprika
3 knoflookteentjes
250 gr krieltjes in schil
olijfolie
peper en zout
250 gr rundvleesreepjes
100 gr doperwten
4 lente-uitjes
100 gram cashewnoten

En van fairtrade original (te koop in de wereldwinkel)
1 pakje Thaise massaman curry
zeezoutmix kokos, citroen en koriander
270 ml kokosmelk
1 el kokosolie
300 gr pandan rijst

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de ui in halve maantjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de paprika’s in grove stukken. Halveer de krieltjes wanneer ze groot van stuk zijn. Kleine aardappeltjes kun je heel laten. Doe alle ingrediënten behalve de paprika in een ovenschaal en besprenkel ruim met olie. Bestrooi met de zeezoutmix.

Zet de aardappelen in het midden van de oven. Haal de aardappelen er na 15 minuten uit, voeg de paprika toe en schep goed om. Zet de ovenschaal voor nog 10 minuten terug.
Verwarm de kokosolie in een wok en bak hierin de rundvleesreepjes op hoog vuur. Doe de Massaman currypasta erbij en bak deze even mee. Schenk de kokosmelk erdoor totdat er een egale massa ontstaat. Doe de erwten en de geroosterde groenten erbij en laat nog 3 minuten zacht pruttelen.

Hak de cashewnoten grof en snijd de lente-ui in fijne ringen.
Verdeel de rijst samen met de Massaman curry over 4 borden of kommen. Bestrooi met de cashewnoten en de lente-ui ringen.